vrijdag 20 september 2024

Zero’s compacte elektrische stadsmotor

Zero Motorcycles werkt aan een nieuwe, kleine elektrische motor die de populaire Honda Grom moet evenaren. Een recent in Europa geregistreerd ontwerp toont een compacte machine met afmetingen vergelijkbaar met de Grom.

Hoewel de details in het ontwerp niet per se de definitieve specificaties weergeven, lijkt de motor gebruik te maken van bestaande Zero-onderdelen zoals een omgekeerde voorvork, schijfrem, riemaandrijving en een 7,2 kWh accu. Om alles in het compacte chassis te passen, is de accu onder een hoek gemonteerd.

Test 2024 Zero DSR: in de lijn der verwachting

De motor volgt grotendeels Zero’s gebruikelijke conventies qua instrumenten, spiegels en bediening, inclusief een conventionele voetbediende achterrem in plaats van een hendel aan het stuur zoals bij veel andere elektrische stadsbrommers.

De keuze voor een compacte stadsmotor is logisch, aangezien dit segment de nadruk legt op gebruiksgemak en acceleratie in plaats van actieradius en topsnelheid – twee aspecten waar elektrische motoren nog achterlopen. Als Zero deze mini-motor voor een concurrerende prijs kan aanbieden, kan het een interessant alternatief worden voor kopers die anders voor een Honda Grom zouden kiezen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen