donderdag 28 maart 2024

Zeldzame motoren in de uitverkoop

Een replica van de Honda RC 162, een motor van het merk Ferrari en een Ducati ‘Elite 200’ kopklepper.  In de megaveiling die binnenkort bij BVA Auctions van start gaat kom je behoorlijk veel unieke motoren tegen.

Er gaan vooral zeldzame Italiaanse motoren onder de hamer. Vooral gerestaureerd en in originele staat. Vraag een voorschot op je vakantietoeslag, plunder je spaarpot of het studiefonds van je kinderen (als je die hebt) en doe een bod. Het bieden gaat in maart voor vier dagen los, dus je hebt nog even tijd om erover na te denken. Ondertussen vergapen wij ons nogmaals op wat voor unieks er allemaal tussen staat.

Om je een klein voorproefje te geven, is die niet de RC162-replica van Aalt Toersen, maar wel een vergelijkbaar project met hetzelfde soort specificaties en het blok uit de Honda CRB250RR. Voor we verder neuzelen moet je maar gewoon even luisteren. Een toerenplafond van 19.000 rotaties per minuut, hoe klinkt dat? O(o)rgastisch.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen