zaterdag 5 oktober 2024

Yamaha werkt samen met Caterham aan nieuwe elektrische sportcoupé

Yamaha heeft een lange geschiedenis van samenwerking met autofabrikanten en leverde in de jaren 90 ook F1-motoren. Daarom is de nieuwe samenwerking met Caterham EVo Limited, een Britse dochteronderneming van VT Holdings Co., Ltd. (gevestigd in Nagoya, Japan), voor een nieuwe elektrische sportcoupé geen grote verrassing.

Project V is een ontwikkelingsproject voor een elektrische sportcoupé die het DNA van Caterham overneemt, waarbij rijplezier centraal staat met de principes van lichtgewicht, eenvoud en rijplezier.

Yamaha YZF-R9: nieuwe supersportmotor in 2024?

Caterham onthulde het conceptauto Project V aanvankelijk op het Goodwood Festival of Speed in het VK in juli 2023 en later op de Tokyo Auto Salon in januari 2024.

Momenteel werken zij, in samenwerking met Tokyo R&D Co., Ltd. aan de ontwikkeling en productie van een prototype voertuig, met als doel voltooiing rond het midden van 2025, met het oog op massaproductie en commercialisatie.

Yamaha ontwikkelt daarvan de e-as, een belangrijk onderdeel van de elektrische aandrijflijn, en zal een proefmodel leveren voor het Project V-prototype.

Wat betreft bewegingscontrole van de auto zal Yamaha ook de technologieën en expertise leveren, met als doel ‘Caterham Powered by Yamaha Motor’ te realiseren.

Yamaha is bezig met de ontwikkeling van geavanceerde kleine en lichte elektrische aandrijflijnen. In maart 2024 kondigde Yamaha zijn toetreding aan als ontwikkelaar en leverancier van hoogpresterende elektrische aandrijflijnen voor het Formula E Wereldkampioenschap aan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen