vrijdag 18 oktober 2024

Yamaha R1 GYTR PRO 25th Anniversary Limited Edition – Een racer zonder weerga

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de R1 biedt Yamaha motorrijders de exclusieve kans om de adrenaline-pompende prestaties van de Yamaha R1 GYTR PRO 25th Anniversary Limited Edition te ervaren. Dit wordt mogelijk gemaakt door een reeks originele Yamaha Technology Racing (GYTR) PRO-onderdelen, ontwikkeld in samenwerking met Yamaha’s WK Superbike- en WK Endurance-raceprogramma’s.

Het assortiment GYTR PRO prestatieonderdelen omvat onder andere een ultrasterk en lichtgewicht carbon achtersubframe dat plaats biedt aan een aangepaste brandstoftank met een lager zwaartepunt en de Magneti Marelli ECU. Een Öhlins FGR-voorvork en TTX-achterschokdemper met pneumatische voorbelasting zorgen voor voorspelbaar rijgedrag en hetzelfde afstellingsniveau dat professionele wegracers van Yamaha ervaren. Een speciaal ontwikkelde onderverende swingarm, afkomstig uit Yamaha’s WorldSBK raceprogramma, verbetert de maximale hellingshoek en grip achteraan. Brembo remcomponenten voor en achter zorgen voor ongeëvenaarde stopkracht. Het sterke en lichtgewicht carbon kuipwerk en windscherm zijn ontworpen voor optimale aerodynamische prestaties.

Yamaha XSR900 DB40 Prototype: Racetraditie en moderne technologie

Een hoogtepunt van het pakket is de GYTR PRO Electronic System (GPES)-module, een geavanceerd pakket voor motorregeling en gegevensverzameling, ontwikkeld door YMRE voor gebruik in WorldSBK en het FIM Endurance World Championship. De GPES is voorzien van moderne elektronische rijhulpsystemen zoals anti-wheelie, launch control, motorremcontrole, instelbare brandstoftoevoer en tractiecontrole. Het wordt geleverd met een gebruiksklare basisinstelling, ideaal voor finetuning op het circuit. Het ontwikkelen van een dergelijke reeks prestatieonderdelen vergde jaren van werk. Hierin speelden Yamaha WorldSBK-coureurs Toprak Razgatlıoğlu, Andrea Locatelli en testcoureur Niccolò Canepa een essentiële rol.

Yamaha R1 GYTR PRO 25th Anniversary Limited Edition: 25 stuks

Om het 25-jarig jubileum van de R1 te vieren, worden slechts 25 exclusieve R1-machines met de volledige GYTR PRO-prestatieonderdelen met de hand gebouwd. Dit gebeurt in een van de 25 GYTR PRO Shops in Europa, uitgevoerd door ervaren monteurs. De R1 GYTR PRO 25th Anniversary is direct herkenbaar aan de speciale herdenkingskleuren op het in races ontwikkelde carbon kuipwerk.

De specificaties van de R1 GYTR PRO 25th Anniversary Edition benaderen die van Yamaha’s racemotoren voor het wereldkampioenschap, en de motorfiets kan alleen online worden besteld. Je kunt aangeven in welke GYTR Pro Shop de motorfiets volgens jouw wensen moet worden geprepareerd.

Om het volledige potentieel van de R1 GYTR PRO 25th Anniversary-machine te benutten, zullen alle 25 eigenaren een dag op het circuit doorbrengen met een toegewijd team van Yamaha-technici. Na een initiële circuit-afstelling, volgen ze hetzelfde proces dat WK-teams van Yamaha gebruiken om de motorfiets precies af te stemmen op hun rijstijl.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen