zondag 8 september 2024

Yamaha gaat in China samenwerking met CFMoto aan

Yamaha heeft officieel aangekondigd van joint venture-partner te wisselen in China. CFMoto neemt namelijk de aandelen van huidige partner Chongqing Jianshe over. De naam van de joint venture verandert daarom van Zhuzhou Jianshe Yamaha Motor, naar Zhuzhou CF Yamaha Motor (ZCYM). De verandering gaat in per november 2023.  

De nieuwe onderneming telt ongeveer 500 werknemers en CFMoto krijgt met 50 procent van de aandelen de grootste zeggenschap over ZCYM. Yamaha krijgt verder 44,23 procent van de aandelen, terwijl Tair Yea Limited het resterende aandeel van 5,77 procent zal behouden. Dit laatste bedrijf, uit Hong Kong, neemt hoogstwaarschijnlijk de export op zich.

6 redenen waarom je direct moet toeslaan als je nu een occasion Yamaha MT-07 kunt kopen

De Japanse motorbouwer beschouwt China als een van zijn belangrijke productie- en verkoopbases en zal in de toekomst blijven overleggen met CFMoto over de koers van de gezamenlijke onderneming, met als doel de concurrentiepositie verder te versterken.

CFMoto heeft al een nauwe samenwerkingsalliantie met KTM. Daarom is samenwerking met Yamaha een duidelijke stap om hun positie binnen de wereldwijde motorfietsindustrie verder versterken.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen