maandag 16 september 2024

Vestigt Buell zich met de Super Cruiser tot wereldwijd opererend motormerk?

Buell hoopt met de aankomende Super Cruiser een comeback te maken in de motorwereld. Dit nieuwe model, ontwikkeld in samenwerking met Roland Sands, combineert klassieke cruiser stijl met hoge prestaties dankzij een krachtige 1190cc V-twin met 175 pk vermogen.

Voorbestellingen voor de Super Cruiser zijn gestart in september voor een introductieprijs van $23.900. Vanaf 12 november zal de adviesprijs $25.900 bedragen. Buell’s CEO Bill Melvin hintte ook op belangrijke veranderingen binnen het bedrijf, zoals het creëren van Amerikaanse banen en het terughalen van onderdelen van de toeleveringsketen.

De Super Cruiser zou wel eens een ander soort rijders kunnen aantrekken, niet alleen naar Buell maar naar het cruiser-segment in het algemeen. Met zijn edgy retro ontwerp en ruim voldoende vermogen spreekt de Buell zowel relaxte als prestatiegerichte motorrijders aan. Hiermee heeft de Super Cruiser de potentie om een belangrijke rol te spelen in de comeback van Buell. Maart of het genoeg zal zijn om Buell nieuw leven in te blazen valt nog te bezien.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen