vrijdag 29 maart 2024

Van der Mark tekent contract

Er is meer duidelijkheid gekomen over de toekomst van Michael van der Mark. Zijn huidige werkgever Honda heeft de CBR1000RR SP waar Van der Mark nu op rijdt, voor volgend jaar vergeven aan Stefan Bradl. Kort geleden werd namelijk bekend dat de Duitser hiervoor heeft getekend. “Het was zijn eigen keuze om het fabrieksteam van Honda te verlaten,” aldus Van der Mark’s manager, Laurens Klein Koerkamp. Hiermee is de plek in het team dus definitief weg, wat het vermoeden van een overstap alleen nog maar meer bevestigde. 

Vandaag werd door de manager bevestigd dat Van der Mark een contract heeft getekend met een fabrikant voor het seizoen 2017 in het WK Superbike. Klein Koerkamp wil nog niet zeggen bij welk team. Wel laat hij los dat in de contractonderhandelingen met Van der Mark’s toekomstige team is gesproken over een toekomst in de MotoGP. Hierdoor wordt het vermoeden dat het om Yamaha gaat nog meer bevestigt. Deze fabrikant zou deze optie namelijk kunnen bieden, want de toekomstige rijders van Tech3 krijgen een eenjarig contract. Over de duur van het contract van Van der Mark geeft zijn manager geen antwoord. “Ik mag niet zeggen of het om een één- of tweejarig contract gaat.”

Foto: 2Snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen