donderdag 28 maart 2024

Van der Mark over eerste maand bij Yamaha

De 24-jarige Michael van der Mark pakte in 2014 de wereldtitel in het WK Supersport, maar opent na een redelijk succesvol 2016 volgend seizoen opnieuw de jacht naar de titel op een superbike. Na zijn overstap van Honda naar Yamaha heeft ‘VDM’ vanwege contractuele verplichtingen niets mogen zeggen over zijn eerste ervaringen bij Yamaha. Maar daar doet hij nu wel een boekje over open.

“Mijn eerste indruk was heel goed en meteen uit de pits voelde ik me tevreden met de motor. We hebben nog veel werk te doen, maar ik voel het potentieel van de R1 al. Dit maakt me nog meer gemotiveerd voor volgend seizoen. Het team heeft veel ervaring en werkt erg hard. Meteen vanaf het begin hadden we er een goed gevoel over en het samenwerken ging perfect vanaf het begin van de eerste test.” Over zijn ambities is Van der Mark kort: “Ik heb maar één doel en dat is races winnen en vechten voor het wereldkampioenschap.”

Foto: Yamaha Racing

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen