zaterdag 20 april 2024

Van 441,2 naar 606,3 km/u

Hij is sinds 9 augustus al de snelste Triumph-rijder ooit, met 441,2 kilometer per uur, maar Guy Martin rust pas als hij absolute record van 606,3 kilometer per uur in zijn bezit heeft. Daarom komt hij snel opnieuw in actie met de Triumph Infor Rocket Streamliner. Matt Markstaller, ontwerper van de raket, is na de testsessies van begin augustus vol goede hoop dat het record binnenkort in handen is van Triumph. Na veel oefenen maakte Triumh met onderstaande video duidelijk er nu klaar voor te zijn. We hopen dus snel een nieuw record gevestigd te zien!

“Hoewel de omstandigheden vorige maand, zeker vergeleken met afgelopen jaren, heel goed waren, hebben we het gevoel dat er nog meer in zit. Met pogingen als deze moet alles op z’n best zijn en dat was het niet. Daarom wachten we nog een paar weken tot die optimale omstandigheden er wel zijn”, aldus Markstaller in augustus.

Aan Martin zal het niet liggen, want hij wist zich in no-time aan te passen aan de Streamliner met dik 1000 pk en aan het rijden op zout, iets wat je volgens verschillende ervaringsexperts echt niet zomaar doet. Triumph noemt de raket een ‘400mph Land Speed Record challenger’, dat zou zelfs betekenen dat ze een snelheid van 643 km/u op het oog hebben!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen