vrijdag 27 september 2024

Uniek Motocrosscafé in Sint Anthonis: terug naar de tijd van de Motocross der Azen

Bij een motorcrosscafé denk je waarschijnlijk direct aan Chalet du Monument op de Citadel van Namen, maar in dit geval gaat het over de Motorcross der Azen uit Sint Anthonis, ook al zo’n verdwenen crossklassieker. In samenwerking met de Historische Kring Land van Cuijk en Stichting Classic Motorcross NL wordt er een uniek motorcrosscafé georganiseerd met als thema de bekende Motorcross der Azen. Het motorcrosscafé vindt plaats op dinsdag 15 oktober in theaterzaal Oelbroeck te Sint Anthonis, die op deze avond zal worden ingericht tot een heus motorcrosscafé met attributen van vroeger. Tijdens het motorcrosscafé wordt de motorcrosshistorie gedetailleerd toegelicht door Marcel Hermans uit het vlakbij Sint Anthonis gelegen Rijkevoort. Marcel is bekend als schrijver van onder andere het boekwerk Motorcross der Azen – Een Gouden Tijdperk. Ook zullen er unieke foto’s met prachtige verhalen getoond worden en zijn er twee films te zien.

Ontdek Drenthe tijdens de KouwePotenTocht op zaterdag 19 oktober

Een aantal bekende coureurs, de echte azen dus, hebben toegezegd te komen en zullen dan ook worden geïnterviewd. Waaronder Henk Knuiman sr., Wiel van Loosbroek, Sylvain Geboers (o.v.b.), Pierre Karsmakers, Gerrit Wolsink, Peter Willems, Peter Herlings, André Vromans (o.v.b.), Gerard Rond en Yvan van den Broeck.

De zaal is open vanaf 18.00 uur, het officiële gedeelte start om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Daarna heeft iedereen de mogelijkheid om elkaar nogmaals op informele wijze te ontmoeten. De avond eindigt om circa 23.30 uur. De organisatie stelt het op prijs om je van tevoren hier aan te melden. De entree is gratis.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen