maandag 16 september 2024

Twenty One Pilots-drummer ontvangt unieke Roland Sands Indian Scout

Joshua Dun, de drummer van de Amerikaanse band Twenty One Pilots, heeft onlangs zijn nieuwe custom Indian Scout motorfiets in ontvangst genomen. Deze unieke motor is ontworpen en gebouwd door Roland Sands Design (RSD) als onderdeel van de Forged Custom Video-serie van Indian Motorcycle.

RSD staat bekend om het transformeren van cruisers in krachtige, sportieve machines. Voor deze specifieke build lieten ze zich inspireren door Ed ‘Iron Man’ Kretz, een legendarische racer die bekend stond om zijn doorzettingsvermogen en het bouwen van high-performance racemotoren voor Indian Motorcycle.

Op bezoek bij Tony Leenes – Indian Motorcycles Museum

Om de racementaliteit van Kretz in de 2025 Sport Scout te integreren, heeft RSD diverse upgrades doorgevoerd. Zo zijn de voorvorken en vorkkronen vervangen door FTR-onderdelen, zijn er Brembo remmen gemonteerd en is er een FTR-achterbrug gebruikt in combinatie met Indian Piggyback-schokdempers. De motor rijdt op 17 inch RSD Dymag wielen met Dunlop Sportmax Q5S banden.

Verder zijn er aanpassingen gedaan aan de kuip, voetsteunen en uitlaat om de motor een sportiever karakter te geven. De afwerking bestaat uit een op maat gemaakte Saddlemen-zitting en een opvallende zwart-gele kleurstelling. Een leuk detail is het beeld van Sylvester de kat onder het achterdeel, geïnspireerd op een oude visitekaart van Ed Kretz.

Joshua Dun was meteen enthousiast bij het zien van zijn nieuwe RSD Scout. Hoewel hij relatief nieuw is in de motorwereld, had hij al ervaring met een Indian FTR en een Scout Bobber. Volgens Roland Sands en Aaron Boss van RSD is dit precies het type motor dat je het gevoel geeft een echte ‘badass’ te zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen