vrijdag 20 september 2024

The Racing Day trekt 95.000 bezoekers naar Assen

The Racing Day evenement trok afgelopen weekend maar liefst 95.000 bezoekers naar het TT Circuit Assen. Het zomerse weer zorgde voor een massale opkomst bij het grootste Europese auto-, motor- en kartracegebeuren. Het publiek genoot van spectaculaire races en demonstraties, met als hoogtepunt een Formule 1-demo van het Red Bull Racing F1-team onder leiding van David Coulthard.

Fotoverslag RIDERS Festival 2024: terugblik op een fantastisch weekend

Het jubileumweekend startte donderdag al met indrukwekkende demonstraties in het stadscentrum van Assen. Auto’s, motoren, karts en F1-wagens trokken duizenden fans naar de binnenstad. Op het circuit waren naast de Red Bull F1-auto’s ook andere Formule 1-wagens te zien, waaronder een Ferrari van Michael Schumacher. Verder waren er demo’s van Glenn van Straalen op een Yamaha, de vliegende PAL-V Liberty auto, tientallen super- en hypercars en een elektrische Volvo rallycrosswagen.

Er vonden ook tal van spannende races plaats in diverse klassen. Lee Harpham won beide Dutch GP Superkart races op zondag. In de Benelux Trophy motorklasse zegevierden Milan Merckelbagh en Colin Velthuizen. Juju Noda, dochter van ex-F1 coureur Hideki Noda, won de BOSSGP race. Larry ten Voorde domineerde bij de Porsche Carrera Cup, terwijl het duo Bridle en Bridle de tweede Supercar Challenge race won.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen