donderdag 28 maart 2024

The long way up

Foto’s: www.outofnigeriaadventure.com

‘The Long Way Down’ kennen we natuurlijk bijna allemaal. Acteur Ewan McGregor onderneemt samen met boezemvriend Charley Boorman een reis van John o’Groats in Schotland naar Kaapstad in Zuid-Afrika. De prachtige beelden van savannes en diepe jungles geven je de drang om zelf op je motor te springen en de horizon tegemoet te rijden. Iets wat twee Nigerianen ook gebeurde. Geïnspireerd door de serie schaften ook zij een BMW aan en begonnen ze aan een omgekeerde variant van de originele route richting de Noordkaap. 

Fodeks en Toyin zijn twee optimistische gasten die verzot zijn op motorrijden. Op twee speciaal geïmporteerde tweedehands BMW’s zullen ze hun reis naar het noorden gaan maken, helemaal in de lijn van tv-serie. Het doel van de reis is om het beeld dat Europeanen van Afrikanen hebben bij te stellen. Ook Afrikanen kunnen op avontuur gaan op een motor. Ze proberen met hun reis ook een rolmodel te worden voor Afrikaanse jongeren en te laten zien dat het heel erg gaaf is om op avontuur te gaan en je horizon te verbreden. De hele reis wordt gefilmd door een Britse cameraman.

Selfie!

De heren schijnen al het nodige meegemaakt te hebben tijdens de voorbereidingen voor hun reis. De route die ze aanvankelijk wilden rijden is al een heel stuk aangepast zodat er voor minder landen visa aangevraagd moeten worden. Lees er meer over op hun website.

Ook op Facebook, Twitter een Google+ posten ze zo nu en dan een bericht over hun voortgang.

De mannen hebben gepland om tussen 9 en 11 april Nederland aan te doen. Misschien dat we ze dan nog te spreken krijgen!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen