vrijdag 26 april 2024

STORM terug in Nederland

Het is ze gelukt. De studenten die op een zelfgebouwde motor in 80 dagen de wereld rond wilden reizen hebben hun doel behaald. Zij werden door familie en vrienden onthaald op de campus in Eindhoven. “We wilden laten zien wat er allemaal mogelijk is met elektrisch rijden. Je kan er dus letterlijk de wereld mee rond”, aldus student duurzame technologie Bas Verkaik.

Het team reed via Oost Europa, Azië en de Amerika. De laatste week verbleven zij in New York City, daarna maakte zij de oversteek terug naar Europa. Wat restte was alleen nog de rit van Parijs naar Eindhoven. Op een ruime 23.000 kilometer maakt die laatste 500 weinig indruk.  

Toch was het een grote uitdaging om de motor elke dag van stroom te voorzien. “De stroom kwam niet van zo’n elektrische laadpaal voor elektrische auto’s, maar gewoon van een stopcontact. We sliepen vaak op universiteiten, zodat we sowieso stroom hadden.”

Op een klein euvel op de tweede dag na, heeft de motor het de hele reis goed uitgehouden. Wanneer er iets mis ging, was het overmacht. Bijvoorbeeld door internet dat uitviel in Kazachstan en het overlijden van de president van Oezbekistan, waardoor evenementen niet door konden gaan. Over de volgende stap denkt het team nog niet na. “We gaan eerst lekker borrelen.”

Our students @STORMEindhoven are back home, safe and (without) sound. What an achievement! #STORM80days https://t.co/SDJNGGBqj7 pic.twitter.com/4ktqNA7CfL

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen