zondag 7 juli 2024

Speciale serie: Triumph Speed Triple 1200 RR Breitling Limited Edition

Speciale Triumph-edities, die zeer geapprecieerd worden bij de liefhebbers van het Britse merk, wordt voortgezet. De Speed Triple 1200 RR Breitling Limited Edition is onderweg, die wordt aangeboden in combinatie met de Breitling Chronomat B01 42 Triumph-horloge. Een nog meer geraffineerde versie van de populaire 1200cc-driecilinder, verfraaid met nog exclusievere afwerkingen, handgeschilderde gouden details, een lederen zadel met Franse stiksels, een Akrapovic-uitlaat als standaarduitrusting en koolstofvezel accenten. De exclusiviteit is ook te zien in de details: deze bijzondere versie wordt gekenmerkt door een aangepaste startscherm, een met laser gegraveerd logo op de badge op het midden van de achteras en een gouden Breitling-logo op de tank.

Isle of Man TT homage: 2024 Triumph Trident 660 Tribute Special Edition

Slechts 270 stuks met horloge

Het is een aanbod voor een select gezelschap, want het is beperkt tot slechts 270 exemplaren wereldwijd, samen met een stijlvolle toevoeging voor aan de pols: de kopers – en alleen zij – zullen de mogelijkheid hebben om een Breitling Chronomat B01 42 Owners Exclusive te kopen die bij de motor wordt geleverd en alleen op bestelling verkrijgbaar is: een koolstofvezel wijzerplaat, een bruine krokodillenleren band en hetzelfde oplopende nummer als op de eigen Triumph Speed Triple gegraveerd op de caseback. Deze kan online worden besteld op de website van de prestigieuze horlogemaker, www.breitling.com. In deze versie onderscheidt het zich door een titanium- en 18 karaats roségouden lunette en een antracietkleurige wijzerplaat die de kleuren van de motor weerspiegelt, samen met enkele vergulde details die matchen met de Öhlins-vork.

Geen technische vernieuwingen

Voor het overige is de Speed Triple 1200 RR Breitling Limited Edition gelijk aan de standaardversie: een vloeistofgekoelde, 12-kleps, driecilinder van 1160 cc, met dubbele bovenliggende nokkenassen, een 3-in-1 uitlaatsysteem, een natte multischijf-koppeling en een zesversnellingsbak. De Britten claimen een maximaal vermogen van 180 pk (132,4 kW) bij 10.750 tpm en een koppel van 125 Nm bij 9.000 tpm.

Het onderstel is gecentreerd op een aluminium dubbel-wiegframe met een eveneens aluminium achterzijde, bevestigd met bouten. De balhoofdhoek is 23,9 graden en de naloop is 104,7 mm. De achtervering gebruikt een monoleverarm met progressieve hefbomen, aangestuurd door een Öhlins RSU S-EC 2.0 OBTi System-schokdemper met elektronische compressie- en uitgaande demping, met een veerweg van 120 mm garandeert. De voorvork is een Öhlins S-EC 2.0 OBTi met usd-vorkpoten van 43 mm Ø en is ook elektronisch instelbaar op compressie- en uitgaande demping, met een veerweg van 120 mm.

Limited Edition: Triumph Speed Twin Breitling

Duur

Het volledige remsysteem is van Brembo: vooraan twee zwevende schijven van 320 mm Ø met Stylema monoblock-remklauwen, cornering-ABS met radiale rempomp; achter een schijf van 220 mm Ø met een tweezuigerremklauw, OC-ABS en een pomp met gescheiden reservoir. De 17-inch aluminium gietwielen zijn uitgerust met banden van 120/70 ZR 17 (58W) vooraan en 190/55 ZR 17 (75W) achteraan. De motor weegt 199 kg rijklaar, de brandstoftank heeft een inhoud van 15,5 liter en de wielbasis is 1.439 mm.

Het is nu al mogelijk om deze te bestellen voor €28.995.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen