donderdag 19 september 2024

Scorpion-drummer Mikkey Dee’s gekortwiekte Indian Scout

Indian Motorcycle heeft de zesdelige Forged-videoserie afgerond met een aangepaste Indian Scout voor de beroemde drummer Mikkey Dee. De Scout is gekortwiekt door Ronna Norén van Unique Custom Cycles.

De Forged-serie toont drie unieke interpretaties van de nieuwe Indian Scout 2025, geïnspireerd op de verhalen en persoonlijkheden die de Scout al meer dan een eeuw tot een icoon maken. De serie laat zien hoe customizers altijd in gedachten waren bij het ontwerpteam van Indian tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Scout.

In de laatste aflevering ontmoeten seriehost Roland Sands, Ronna Norén en Ola Stenegärd van Indian Motorcycle Scorpion-drummer Mikkey Dee in Praag om hem de aangepaste Scout te overhandigen.

Een belangrijk ontwerpaspect van het nieuwe Scout-platform was de terugkeer naar een stalen buizenframe, wat toegankelijker is voor customizers. Norén maakte hier gebruik van door het frame in te korten en aan te passen voor een look geïnspireerd op de motoren van Stan Dishong.

Norén wilde de standaardmotor uitkleden en zo clean mogelijk maken. Hij rekte het frame, maakte een kleinere tank en gebruikte grotere wielen voor een lichter uiterlijk. De motor heeft een iets langere vork zoals de motor van Dishong.

Drummer Mikkey Dee was onder de indruk van het stijlvolle en schone uiterlijk van zijn Forged Scout. Rijden was voor hem een nieuwe ervaring door de lichte besturing en het goede evenwicht.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen