zondag 30 juni 2024

RW Racing in nostalgische kleurstelling tijdens Dutch TT

Het WK wegrace is in 1949 ingesteld en viert derhalve dit jaar het 75-jarig bestaan. Bij veel GP’s zijn festiviteiten georganiseerd. In Assen besteedt RW Racing op een geheel eigen wijze aandacht aan dit jubileum. De kleurstelling van de motor van Zonta van den Goorbergh is gebaseerd op de Suzuki waarmee Wil Hartog in 1977 de TT won.

Voor de keuze van de kleurstelling van de motor van Barry Baltus kwam uiteraard maar één motor in aanmerking. Immers, vernoemd naar Barry Sheene (en ook rijdend met startnummer 7!) moest uiteraard de Suzuki van Sheene model staan voor zijn motor. Het resultaat mag er zijn. Vrijdag rijden beiden nog in de normale kleuren, zaterdag en zondag wordt er op deze motoren gereden.

Fotobijschrift: Achter de motoren v.l.n.r. Teammanager Jarno Janssen, Barry Baltus, burgemeester Marco Out van Assen, teameigenaar Roelof Waninge, Zonta van den Goorbergh en Wil Hartog.

Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen