donderdag 19 september 2024

QJMotor ‘lekt’ retro superbike met Italiaans sausje

Iemand heeft bij de lopende band van QJMotor opgelet en foto’s geschoten van de nieuwe superbike, de SRK 921 SV. Deze motor, die nog in de prototypefase verkeert, vertoont opvallende gelijkenissen met de Italiaanse MV Agusta Superveloce.

Het ontwerp van de SRK 921 SV is duidelijk geïnspireerd op de retro-lijnen en iconische ronde LED-koplampen van de Superveloce. Ook de viercilinder-in-lijn is vergelijkbaar. Deze krachtbron, die ook gebruikt wordt in de SRK 921 RR, heeft een cilinderinhoud van 921 cc en levert een vermogen van 129 pk en 93 Nm koppel.

Hoewel de SRK 921 SV momenteel alleen voor de Chinese markt bedoeld lijkt, roept het de vraag op of er ook ruimte voor zou zijn op de Europese markt. De combinatie van Italiaans geïnspireerd design en krachtige prestaties zou zeker aanspreken, maar het blijft afwachten of QJMotor plannen heeft om deze motor buiten China aan te bieden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen