dinsdag 17 september 2024

Nieuwe Triumph 400 RR gespot in eindfase

Triumph werkt aan een nieuwe versie van de populaire Speed 400- en Scrambler 400 X-modellen. Britse media hebben foto’s gepubliceerd van een testmotor die duidelijk een 400cc-variant is, gebaseerd op de lijnen van de Triumph 1200 RR.

De nieuwe motor, mogelijk Speed 400 RR of simpelweg 400 RR genoemd, lijkt bijna productierijp. Hij heeft een halve kuip met een groot windscherm en ronde koplamp. De bekende 398cc-eencilinder met 40pk is behouden, evenals de 17-inch wielen.

Met zijn goede balans en niet al te extreme stuurpositie lijkt de 400 RR goed gepositioneerd te zijn in het segment van de lichte sportmotoren met klassieke uitstraling.

Hoewel een enduroversie met dezelfde motor ook denkbaar is, wordt verwacht dat Triumph zich voorlopig richt op de 400 RR. Een officiële onthulling op de EICMA-beurs in november 2024 ligt voor de hand. Verdere details volgen ongetwijfeld in de komende maanden.

Overigens staat op de foto de Triumph 1200 RR, waarvan de stijl voor de Speed 400 RR waarschijnlijk is overgenomen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen