woensdag 18 september 2024

Nieuwe retro-sportfiets van Royal Enfield in de maak

Royal Enfield voegt misschien een sportfiets toe aan zijn gamma, ontwikkeld op basis van de nieuwe Guerrilla 450.

Volgens Aziatische bronnen overweegt Royal Enfield om zijn gamma uit te breiden met nog een andere retro-sportfiets die naast de tweecilinder Continental zou komen te staan. Deze motorfiets zou gebaseerd zijn op de Guerrilla 450 en klassieke stijlelementen combineren met moderne techniek. Het nieuwe model zou een tophalf, een slank achterzadel en 17 inch wielen met sportieve banden krijgen. Elementen zoals de laag gemonteerde clip-on sturen en de achterwaarts geplaatste voetsteunen wijzen op een sportievere rijpositie, geschikt voor liefhebbers van caféracers.

Een echte sportfiets

De ‘Sherpa’-motor, al gebruikt op de Guerrilla 450 en ook bestemd voor de nieuwe sportfiets, zou solide prestaties leveren zonder substantiële aanpassingen. Er zouden echter aanpassingen kunnen worden gedaan aan de eindoverbrenging om aan een hogere topsnelheid te komen. Als dit model werkelijkheid wordt, zou het de positie van Royal Enfield op de vintage motorfietsmarkt kunnen versterken. In ieder geval moeten we wachten tot de komende EICMA om hier meer over te weten te komen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen