zaterdag 5 oktober 2024

Nieuwe Kawasaki-klassiekers: W230 en Meguro S1

Kawasaki breidt zijn Modern Classic line-up uit met twee nieuwe modellen: de W230 en Meguro S1. Beide motorfietsen hebben een rijke historie, waarbij de W-modellen teruggaan tot 1966 en het merk Meguro in 2024 zijn honderdjarig bestaan viert.

Het kloppend hart van deze machines is een robuuste 233cc luchtgekoelde eencilinder motor, ontworpen met de nadruk op soepel koppel en een vlakke koppelkromme. Dankzij een balansas zijn trillingen geminimaliseerd voor optimaal comfort. Het motorblok is licht, eenvoudig en fraai gestileerd met afgeronde koelvinnen en speciale carterdeksels.

Het chassis biedt een uitgebalanceerd rijgedrag met een telescopische voorvork en dubbele achterschokdempers. De compacte verhoudingen en lage zadelhoogte maken deze modellen zeer toegankelijk. Met slechts 143kg rijklaar gewicht behoren ze tot de lichtste in hun klasse.

Authentieke details zoals stalen spatborden, spaakwielen en het instrumentarium getuigen van liefde voor traditie. De Meguro S1 eert zijn roots met designelementen van de Kawasaki 250 Meguro SG uit 1964, waaronder een verchroomde tank met gelakte panelen.

Prijzen volgen binnenkort. Kijk voor meer informatie op de Kawasaki website.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen