dinsdag 2 juli 2024

Nieuwe Ducati heet DesertX Discovery

Ducati heeft een nieuwe variant van de DesertX-enduro aangekondigd: de DesertX Discovery. Deze zal vanaf volgende maand beschikbaar zijn in een zwart-rode kleurstelling.

De Discovery onderscheidt zich van de standaard DesertX door diverse avontuurlijke accessoires. Zo is hij uitgerust met aluminium zijkoffers met een totale inhoud van 76 liter, een middenbok, stalen valbeugels, motorbeveiliging, aluminium radiatorrooster, handkappen, verwarmde handgrepen en een hoger windscherm.

Qua blok en onderstel is de Discovery identiek aan de standaard DesertX. Hij wordt aangedreven door een 937 cc V-twin met 110 pk en 92 Nm koppel. Het rijwielgedeelte bestaat uit een stalen buizenframe, aluminium achterbrug en verstelbare voor- en achtervering van KYB met lange veerwegen. De Discovery heeft een zithoogte van 875 mm en weegt naar schatting circa 250 kg rijklaar.

Wat de DesertX Discovery gaat kosten konden we op de website van Ducati niet achterhalen. Een standaard DesertX kost €19.690, de DesertX Rally €25.490. Ter er een kleine 3.000 euro bij op en je komt dicht in de buurt van de 30 mille…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen