dinsdag 16 april 2024

Nederlander verbreekt wereldrecord wheelie

Het nieuwe wereldrecord wheelie is nu in Nederlandse handen! Egbert van Popta deed mee aan de Straightliners Motorcycle Wheelie World Championship dat jaarlijks wordt gehouden. De deelnemers krijgen op het vliegveld Elvington in Yorkshire Engeland over één kilometer de kans om hun snelste wheelie te laten zien. Van Popta had maar twee pogingen nodig om het wereldrecord te verbreken. Hij reed met 343 kilometer per uur op z’n achterwiel. Het Guinness Book of World Records registreerde het record niet op hun website, maar aangezien het laatste record nog uit 1999 stamt krijgen we het idee dat ze niet zitten op te letten en hun website niet bijwerken.

Een motor met 420 pk op het achterwiel krijgen vond Van Popta niet heel moeilijk. Wat hij de grootste uitdaging vindt is de motor in balans houden. “Dat is erg moeilijk boven de 300 km/h”, legt hij uit aan Red Bull. Het wereldrecord is dus nu in Nederlandse handen. Maar misschien niet voor lang, want de organisator heeft aangekondigd op 17 en 18 september nog een recordpoging te faciliteren. Hoe veel sneller zou het nog kunnen? Op die vraag geeft Van Popta aan dat hij denkt dat 220 mijlen per uur, oftewel 354 kilometer maximaal is. “Maar vroeg je me dit 3 jaar geleden dan zou ik 200 mijlen per uur hebben gezegd.”  

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen