zaterdag 5 oktober 2024

Motorverkoop stijgt in 2024 ondanks septemberdip

Hoewel de verkoop van nieuwe motorfietsen in september 2024 met 10,4% daalde ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, laten de eerste negen maanden van het jaar nog steeds een positieve trend zien. In totaal zijn er in deze periode 17.090 nieuwe motoren geregistreerd, een stijging van 10,5% vergeleken met januari tot en met september 2023.

Motorverkoop stijgt flink in 2024

Volgens Martijn van Eikenhorst van RAI Vereniging wordt de motorfiets steeds belangrijker als vervoersmiddel, vooral voor woon-werkverkeer in stedelijke gebieden. Hij roept werkgevers op om de motor te omarmen als mobiliteitsoptie voor hun werknemers, als onderdeel van modern werkgeverschap en duurzame, flexibele mobiliteitsoplossingen.

De verkoop van tweedehands motoren daalde in september voor het eerst in lange tijd met 6,2%. Maarten Mastop van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven wijt dit aan het ongunstige weer in september, met veel regen en onvoorspelbare omstandigheden.

Yamaha voerde in september de lijst aan van meest geregistreerde merken, gevolgd door BMW, Kawasaki, Honda en KTM. Het populairste model was de BMW R 1300 GS. Over de eerste negen maanden van 2024 delen Yamaha en Kawasaki de koppositie, met Honda, BMW en Suzuki in hun kielzog.

Bron: BOVAG en RAI Vereniging

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen