woensdag 25 september 2024

Motorrijders uit hele wereld laten helm zegenen in Portugees bedevaartsoord

In het Portugese bedevaartsoord Fátima hebben tienduizenden motorrijders hun helmen laten zegenen tijdens een jaarlijkse bijeenkomst. Deze traditie, die al meer dan 40 jaar bestaat, trekt motorliefhebbers van over de hele wereld aan.

Bedevaartsoord Fátima

Fátima, gelegen nabij Lissabon, is een belangrijk katholiek bedevaartsoord. Het staat bekend om de verschijningen van de Maagd Maria aan drie herderskinderen in 1917. Sindsdien trekt de plaats jaarlijks miljoenen pelgrims aan die komen om te bidden en om genezing te vragen.

Aprilia onthult de RSV4 X ex3ma: de meest geavanceerde RSV4 ooit

Jaarlijkse helmzegening

Elk jaar verzamelen tienduizenden motorrijders zich in Fátima voor een bijzondere ceremonie: de zegening van hun helmen. Dit jaar waren er naar schatting 35.000 deelnemers, afkomstig uit verschillende landen zoals Spanje, Frankrijk en zelfs Brazilië.

De motorrijders verzamelen zich op het grote plein voor de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima. Daar worden ze begroet door een priester die een speciale mis opdraagt en vervolgens hun helmen zegent. Voor veel deelnemers is dit een emotioneel moment, omdat ze geloven dat de zegening hen zal beschermen tijdens het motorrijden.

Meer dan alleen een zegening

Hoewel de helmzegening het hoogtepunt is, biedt het evenement ook een kans voor motorrijders om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en hun gedeelde passie voor motorrijden te vieren. Veel deelnemers beschouwen het als een jaarlijkse bedevaart, een gelegenheid om hun geloof te belijden en gelijkgestemde zielen te ontmoeten.

Afbeelding: still euronews.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen