donderdag 28 maart 2024

Meer motoren in drukke stad

Ken je dat? Om wat voor reden dan ook beslissen niet met de motor te gaan, gruwelijk in de file staan en op de plek van bestemming denken: was ik nu maar met de motor gegaan. Ook ons overkomt het wel eens. Om de redactie in Amsterdam Zuid te bereiken is de drukke A10 vaste prik. Op de motor zijn we er altijd een stuk sneller. Dat hebben nu meer forensen door. ‘Motor steeds populairder in drukker wordende stad’, zo kopte Het Parool.

Motorlessen worden veel gegeven en examens vaker afgelegd. Daar zijn rijscholen en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen duidelijk over. Vorige week meldden we al dat de verkoop van motoren dit jaar op een record afstevent. Als de stijgende lijn zich voortzet, wordt dit het beste jaar sinds 2009. Op de eerste van deze maand waren er in Nederland 720.899 motorfietsen geregistreerd.

Dat de motor aan populariteit toeneemt zoekt de Amsterdamse stadskrant ook in het imago van de motor als vervoersmiddel. “Het is echt iets stoers om op een motor te zitten”, aldus Arjan Everink, hoofd verkeer en opleidingen van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Volgens Everink wordt het steeds ‘hipper’ om motor te rijden. En waar wordt ‘hip’ nou meer omarmt dan in grote steden als Amsterdam? “De retromodellen zijn heel erg in. Je ziet die trend met name in grotere steden.”

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen