vrijdag 29 maart 2024

Motor door pianomakers

Soms kom je de op de mooiste ideeën wanneer je samenwerkt met mensen uit een andere wereld. De √ (of Root in gewoon Engels) is daar geen goed voorbeeld van.

Voor de internationale design biënnale van het Franse Saint-Etienne ruilden de ontwerpers van de afdeling motoren en van de afdeling instrumenten bij Yamaha van werkplek. Naast een elektrische fiets (0±0), een drumkit in een rolkooi (Raijin) en een xylofoon met een buddyzit (Fujin) durft Yamaha dus ook op deze motor hun befaamde label te drukken.

De motorfiets laat de rijder één zijn met de omgeving door het gezichtsveld vrij te maken van metertjes en andere randzaken. Je zweeft nu als het ware op je buik door het landschap. In essentie gaat het hier om een naked MT-07 met een iets kleinere tank en een enorm uitgerekt zadel. Een motor die de titel ‘conceptbike’ eer aan doet en waarschijnlijk nooit in productie genomen gaat worden.

Die ene √ die wel gebouwd is staat van 12 tot en met 22 maart in Saint-Etienne samen met de drie andere creaties.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen