donderdag 10 oktober 2024

Miljoenen auto’s simpel gehackt. Hoe veilig zijn motoren voor hackers?

Recentelijk verscheen er in de media een verontrustend artikel waarin werd uiteengezet hoe eenvoudig het is om miljoenen auto’s te hacken. Met slechts een kenteken kan men de motor starten en wegrijden, wat aantoont dat de beveiliging van moderne voertuigen kwetsbaar is. Dit roept de vraag op: geldt dit ook voor motoren?

Volgens eigen onderzoek zijn motoren niet immuun voor hackers. Net als auto’s zijn ook moderne motoren uitgerust met geavanceerde technologieën die kwetsbaar kunnen zijn voor cyberaanvallen. Hackers kunnen gebruikmaken van zwakke plekken in de software van een motor om deze te manipuleren of zelfs te stelen. Dit is een groeiende zorg in de motorwereld, waar de connectiviteit van voertuigen toeneemt.

Techniek: hackers bestaan ook in de motorwereld! Hoe kun je dit voorkomen?

Het is essentieel voor motorrijders om zich bewust te zijn van deze risico’s. Er zijn verschillende stappen die men kan nemen om zichzelf te beschermen. Het regelmatig bijwerken van de software van de motor is cruciaal, evenals het gebruik van beveiligingssystemen die speciaal zijn ontworpen om diefstal en hacking te voorkomen.

Lees hier het volledige verhaal.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen