donderdag 28 maart 2024

Meerdere MT-07 allroads onderweg

Vorig jaar juni konden we al melden dat Yamaha hard werkte aan de MT-07 Tracer, zoals op bovenstaande rendering. Het Britse MCN had toen namelijk al de hand weten te leggen op spionageplaatjes, maar inmiddels heeft Motorcycle News ook beelden van een heel ander soort MT-07 allroad.

Waar de Tracer-versie van de MT-09 eigenlijk enkel de uiterlijkheden van een allroad meekrijgt, zonder extra veerweg of vergelijkbare allroad-zaken, zal de tweede MT-07 allroad waarschijnlijk een bekende benaming meekrijgen; de MT-07 Ténéré. 

En behalve een stoere en historische naam lijkt de MT-07 Ténéré ook een gedegen rijwielgedeelte mee te krijgen, dat geschikt is voor uitstapjes naar het onverhard. Langere veerwegen, een groter voorwiel, meer grondspeling en een soort Dakar Rally-achtige topkuip. Het hele plaatje dus.

UITDIJEN
Zo dijt de MT-07-reeks straks bijna net zo vlug uit als de MT-09-serie. Want behalve de gewone MT-07 is er inmiddels ook al een MT-07 MotoCage en natuurlijk tellen we het retrobroertje, de XSR700, ook mee. Daar komt eind dit jaar dus waarschijnlijk al de MT-07 Tracer bij en waarschijnlijk horen we op korte termijn ook officiële plannen met betrekking tot een MT-07 Ténéré.

De huidige XT660Z Ténéré gaat immers ook al weer sinds 2008 mee. Tijd voor verandering, en met het fijne 789cc parallelle tweecilinder-blok van de MT-07 kan er straks een heel waardige opvolger staan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen