vrijdag 29 maart 2024

Meer over Kawasaki’s nieuwe blok

Alweer bijna twee weken geleden schreven wij op MOTOR.nl over het supercharged-motorblok van Kawasaki, dat tijdens de 43e editie van de Tokyo Motor Show gepresenteerd werd. Inmiddels is er meer duidelijk. Zo komt het nieuw ontwikkelde blok voort uit jarenlange ervaring in de luchtvaart. 

De basis van het supercharged-motorblok wordt gevormd door de turbinebladen welke natuurlijk bestand moeten zijn tegen extreme temperaturen en trillingen, terwijl ze met een hoge snelheid ronddraaien. Met de ontwikkeling van zowel de supercharger als het motorblok wordt het volgens Kawasaki mogelijk om een efficiënt werkend supercharged-motorblok te maken voor motorfietsen.

Binnenkort hopelijk meer!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen