donderdag 4 juli 2024

Maak kennis met de Royal Enfield Guerrilla 450

Wat doe je als je bedrijf de meest moderne motor in zijn lange geschiedenis introduceert? Simpel: je ontwikkelt meer modellen die deze nieuwe motor kunnen gebruiken. Daarom zien we de Royal Enfield Guerrilla 450 op het punt staan de markt te betreden.

Royal Enfield Himalayan 450 nu ook met tubeless banden leverbaar

Royal Enfield is vorige week een teasercampagne voor deze motorfiets gestart en ze zijn de gelederen van de motorroyalty ingegaan om de motor te promoten. Ze hebben niemand minder dan Guy Martin gecontracteerd, die blijkbaar tijd heeft gevonden om even weg te komen van het besturen van grote dieseltrekkers (dat is zijn dagelijks werk, niet het racen, waar hij semi-gepensioneerd is) om op de Guerilla te racen.

Hier zijn twee verschillende weergaven van de motor, de eerste van Siddhartha Lal, de Managing Director van Royal Enfield:

En hier is de tweede, van Govindarajan Balakrishnan, de CEO van Royal Enfield:

En nee, dat is niet Guy Martin op de foto’s. Hier is hij hieronder, waarbij hij belooft om mee te helpen met de lancering van de nieuwe motor later deze maand in Barcelona, Spanje.

Officieel zal de machine op 17 juli debuteren. Je kunt een onthulling via social media verwachten, zoals altijd, en op streamingkanalen (YouTube).

Wat kun je verwachten?

Dit lijkt een scrambler te worden op basis van het 450 Himalayan-platform, vergelijkbaar met de 411 Scram, die een variatie was op de eerste generatie Himalayan. Dat betekent dat je dezelfde 40 pk en 26,4 Nm koppel kunt verwachten, en waarschijnlijk ook een 19-17 inch velgenset en misschien een iets lager prijskaartje.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen