donderdag 19 september 2024

Maak je klaar voor de Kawasaki Versys 1100!

Kawasaki lijkt klaar te zijn om zijn viercilinder crossover een boost te geven, want het nieuws gaat rond dat er binnenkort een nieuwe Versys 1100 op de markt zal komen.

Deze hint komt van Motorcycle.com. Dat heeft naar verluidt papierwerk gevonden dat in Australië is ingediend en dat wijst op het nieuwe model – specifiek een nieuwe Versys 1100 S.

Met een 1100cc-blok verwachten we een lichte stijging in vermogen, misschien, maar verwacht niet te veel. Hoewel we de motoren in de showrooms steeds groter zien worden, is de reden daarvoor niet dat de fabrikanten ons meer inhoud willen geven. Het is vaak een compensatie voor nieuwe emissiewetgeving. Door die wetgeving wordt bij een gelijkblijvend blok het vermogen minder. En dat is niet alleen in Europa aan de hand.

Wat kunnen we verder nog verwachten? Bijna zeker (of stille hoop) zal Kawasaki de optie toevoegen voor radargestuurde cruise control en dodehoekdetectie, aangezien dit steeds meer de standaard wordt voor toptoermodellen. Er zal bijna zeker ook een ander model komen dat het equivalent is van de huidige SE GT, met hoogwaardige elektrische vering en koffers als standaard. En de styling zal waarschijnlijk veranderen.

Met de aankomende beursseizoen kun je waarschijnlijk binnenkort meer gelekte informatie verwachten. Ze zullen deze motor door emissietests moeten loodsen, dus op een lek van de CARB (papierwerk van de California Air Resource Board) zullen we waarschijnlijk slechts enkele weken hoeven te wachten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

2 Reacties

  1. Hopelijk doen ze dan ook wat aan de kwaliteit van de remschijven(vooral voorzijde) Mijn machine, net 14000 mooi weer km gelopen uit 2021 heeft nu al kromme schijven en hoor dit veelvuldig. Daarbij wordt er ook bij de verschillende zaken waar ik kom bevestigd dat men hierdoor bij vervanging geen originele meer monteert en zodoende het probleem oplossen. En van Kawasaki hoef je echt niet op enige coulance of garantie te rekenen terwijl ze dit echt wel weten. En dat voor een motor uit dit prijssegment. Heb ruim 20 jaar Honda gereden en nog nooit dit probleem gehad.

    • Hoi, Mijn versys is een jaar oud en heb nu al 3x beide schijven krom gehad voor. Alle keren door kawasaki vervangen. De laatste keer zijn er andere schijven onder gekomen. Nu geen last meer

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen