donderdag 28 maart 2024

Lorenzo stapt over naar Shark

De geruchten wezen er al even op, maar het is nu officieel: Jorge Lorenzo rijdt vanaf dit seizoen met een helm van Shark. En op zich is wisselen van helm- of kledingmerk niet zulk heel boeiend nieuws, maar dit verhaal heeft nogal wat voeten in de aarde. 

Al bij de eerste ronde van 2015 in Qatar werd duidelijk dat er iets moest gebeuren bij HJC. Terwijl hij met een prima race bezig was, kreeg Lorenzo namelijk te maken met een instortende helmvoering, en dat was zo ernstig als het klonk. De binnenkant van de helm kwam los en zakte langzaam maar zeker voor de ogen van de huidige wereldkampioen; kans op de overwinning glipte door de vingers. Al vlug doken geruchten op van een return naar voormalig helmenleverancier Nolan/X-Lite, aangezien zij sinds het vertrek van Lorenzo en het pensioen van Casey Stoner geen echte toppers meer onder contract hadden. De Mallorcaan bleef voorlopig HJC trouw.

Later tijdens de Grand Prix van Engeland kreeg Lorenzo te maken met een beslaand vizier, en niet zo’n klein beetje ook. Opnieuw kostte zijn helm hem waarschijnlijk de overwinning en opnieuw steken geruchten de kop op over een helmenwisseltruc, alleen nu werd een ander merk genoemd. 

Lorenzo in de problemen tijdens de GP van Silverstone met condens aan de binnenkant van zijn vizier.

Valentino Rossi doopte zichzelf na zijn overwinning op Silverstone tot een guppie en zijn concurrenten waren haaien, waarmee hij met name duidde op Lorenzo. De Spanjaard omarmde zijn nieuwe titel en het gerucht dat Shark Helmets Jorge ‘de haai’ Lorenzo op korte termijn van helmen zou gaan voorzien was geboren.

En nog geen half jaar later kan Lorenzo dat gerucht bevestigen met een overstap naar Shark. Reken er maar op dat Lorenzo met het pakken van de wereldtitel, het ontvangen van zijn nieuwe bijnaam en de komst van Shark als helmenleverancier nog vaker gaat verwijzen naar haaien komend jaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen