vrijdag 29 maart 2024

Le Dakar: tweede etappe ingekort

Le Dakar begint moeizaam, want na een heftig ongeval tijdens de proloog, waarbij toeschouwers gewond raakten, en een afgelasting van de eerste etappe, wordt nu de tweede etappe ingekort.

Bedoeling was dat de motor- en quadrijders een special stage van 450 kilometer af zouden gaan leggen, maar net als gisteren speelt regen de loodzware rally parten. De A.S.O. heeft daarom besloten dat de het getimede gedeelte van de race ingekort wordt tot ‘slechts’ 354 kilometer. De tweede etappe vertrekt vandaag vanuit Villa Carlos Paz en eindigt in Termas de Río Hondo. Die laatste plaats klinkt je wellicht bekend in de oren, want het circuit waar de Argentijnse ronde van de MotoGP plaatsvindt ligt er ook.

De slechte weersomstandigheden op het continent komen op conto van een bovengemiddelde heftige El Niño, een weersverschijnsel waarbij opgewarmd zeewater het weer lokaal flink overhoop gooit. En zo blijkt nu wel. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen