donderdag 19 september 2024

Lawaaiflitspaal voorlopig nog zonder boetes

In Amsterdam en Rotterdam zijn afgelopen jaar lawaaiflitsers geïnstalleerd om geluidsoverlast door voertuigen te meten en bestuurders bewust te maken van het lawaai dat ze produceren. Deze flitsers, ook wel ‘geluids-informerende displays’ genoemd, geven met een boze of blije smiley aan of een voertuig te veel herrie maakt.

Overbelasting door boetes: flitspaal tijdelijk uitgezet

Één van de mobiele lawaaiflitsers in Amsterdam staat nu op de Cornelis Lelylaan, omdat deze locatie populair blijkt bij hardrijders en herriemakers. Honderden voertuigen per week krijgen hier een boze smiley te zien vanwege het overschrijden van de geluidsnormen. Ondanks dat de flitsers duidelijk maken wanneer bestuurders te veel lawaai produceren, worden er vooralsnog geen boetes uitgedeeld.

De geluidsflitsers in Amsterdam en ook in Rotterdam zijn bedoeld als eerste stap richting het terugdringen van overmatig verkeerslawaai in de stad. Door bestuurders te confronteren met hun rijgedrag en de herrie die ze veroorzaken, hoopt men het probleem bij de bron aan te pakken. Het is nog afwachten of en wanneer er daadwerkelijk boetes gekoppeld gaan worden aan het overschrijden van de geluidsnormen.

Afbeelding: still YouTube/AT5

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen