donderdag 19 september 2024

KTM’s supermoto-suprematie: 450 SMR 2025

Supermotos zijn populaire motoren en KTM is een toonaangevende fabrikant op dit gebied. KTM heeft al lange tijd een focus op off-road prestaties en baldadigheid op de weg. Met de 2025 450 SMR zet KTM opnieuw de standaard voor supermotos.

De 450 SMR is gebaseerd op het recent vernieuwde 450 SX-F platform. De motor is aangepast voor gebruik op de weg, met 17-inch wielen en sportbanden. Dit maakt van de capabele offroader een motard die wheelies en drifts aanmoedigt.

KTM heeft diverse verbeteringen doorgevoerd aan de 2025 SMR. Het frame is waar nodig lichter gemaakt en verstevigd voor meer flexibiliteit en controle. De motor is hierdoor 300 gram lichter geworden. De WP XACT Closed Cartridge voorvork biedt meer instelmogelijkheden.

KTM heeft niet alleen zijn eigen ingenieurs ingezet, maar ook professionele coureurs betrokken bij de ontwikkeling. Supermoto Wereldkampioen Lukas Höllbacher heeft de motor uitvoerig getest onder verschillende omstandigheden.

KTM toont met de 2025 450 SMR zijn technologische kracht in het supermoto-segment. Concurrenten zoals Ducati zijn echter ook actief op dit gebied, met modellen als de Hypermotard 698 Mono en mogelijk een directe rivaal voor de 450 SMR. De competitie tussen fabrikanten zorgt voor constante innovatie en verbetering van supermotos.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen