zaterdag 20 april 2024

KTM Freeride gepresenteerd

Ze waren al aangekondigd, de Freeride-modellen van KTM. Maar zou het nou wel of niet een elektrische motor worden? Het antwoord is beide. Hiermee slaat KTM alweer een nieuwe weg in en is bovendien de eerste van de ‘grotere’ fabrikanten die een elektrische motorfiets(foto boven) in massaproductie heeft. Daarnaast is er dus ook een Freeride met 350cc viertakt eencilinder (fot onder).

Opvallend verschil tussen de twee is waar de elektrische het gewoon moet doen zonder verlichting en met dikke noppen, de 350 een soort trialachtige banden heeft gekregen. Dat betekent dat KTM ook hiermee een nieuwe markt wil aansnijden die nog het meest lijkt op wat Yamaha ooit met de Tricker probeerde; een kruising tussen een lichte stadsmotor en een trialmotor.

Hoe de elektrische Freeride ingezet gaat worden zal nog moeten blijken, wie weet komt ook deze ooit met een kenteken en verlichting op de weg. De naam is in beide gevallen alvast passend gekozen.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen