donderdag 19 september 2024

Kom naar The Racing Day 2024: al 25 jaar race-spektakel

Op 2, 3 en 4 augustus vindt alweer de 25e editie van The Racing Day plaats. Voor dit 5e lustrum wordt werkelijk alles uit de kast gehaald! Nergens in Europa vind je op één evenement een wedstrijdprogramma met 15 wedstrijden in 7 verschillende klassen, waaronder Superbike- en Supersport motoren, de Porsche Carrera Cup Benelux, formulewagens in de BOSSGP en de razendsnelle superkarts die snellere rondetijden zetten dan de MotoGP. Daarnaast ben je getuige van spectaculaire demonstraties, zoals de F1-demo van het Oracle Red Bull Racing F1-team waarbij 13-voudig Grand Prix-winnaar David Coulthard indrukwekkende rondetijden zal neerzetten met de kampioenschapswinnende RB7, aangedreven door een prachtig klinkende V8 krachtbron!

Houd jij van snelheid en een bijzonder dagje uit met vrienden en familie? Kom dan met je GRATIS toegangsbewijs naar het wereldberoemde TT Circuit Assen en wees getuige van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa. Alle teams van dichtbij bekijken? Koop dan een PADDOCK-ticket vanaf slechts €10,-.

Wij lichten vier programmaonderdelen voor je uit die je niet wilt missen:

1. Van Straalen terug naar plek van zijn grootste triomf

Motorcoureur Glenn van Straalen demonstreert zijn razendsnelle Yamaha R6-Supersport motor van het PATA Yamaha Ten Kate Racing team waarmee hij dit jaar voor eigen publiek de overwinning pakte tijdens het WorldSBK-weekend in Assen.

2. BOSSGP & Formula Legends demonstratie met ex- Schumacher Ferrari

BOSSGP is de snelste raceklasse van Europa. Vorig jaar werd in deze categorie de snelste rondetijd ooit op het TT-circuit neergezet. De Oostenrijker Ingo Gerstl reed toen in zijn Toro Rosso F1 STR1 met een gemiddelde snelheid van 216.15 kilometer per uur over het asfalt en vestigde met een rondetijd van 1:15.861 een absoluut baanrecord.

Tijdens de ‘Formula Legends’-categorie is één van de historische auto’s die aan de start verschijnt de Ferrari F310B waarmee Formule 1-icoon Michael Schumacher de Grand Prix van Monaco won in 1997. De ex-Schumacher Ferrari komt op de baan met andere beroemde Formule 1-auto’s zoals de Toro Rosso STR1 en Benetton B198.

3. 300 km per uur op een elektrische Superbike

Studenten van de Universiteit Twente demonstreren hun zelfgemaakte elektrische Superbike-motor, een 300 kilometer-per-uur snelle elektrische Superbike waarvan het complete ‘motorblok’ in een mum van tijd gewisseld kan worden. Dit ‘modulaire accupakket’ is een door Electric Superbike Team Twente uitgedacht ingenieus en uniek systeem.

4. Dakar aanwezig in Assen

Natuurlijk kan de Dakar Rally niet ontbreken op The Racing Day. Zo komt het team van Coronel met verschillende voertuigen naar Assen, waaronder de indrukwekkende Desert Lion! Daarnaast is ook Hans Weijs Motorsport aanwezig op het TT Circuit, waar ze in actie gaan komen met onder andere de Arcane buggy.

Dit is slechts een greep van het spectaculaire aanbod. Er is nog veel meer te beleven. Zo komt Supercar Society met exclusieve super- en hypercars, zoals een Ferrari F40, Bugatti Chiron en McLaren P1 die je in actie kunt zien op de baan, maar ook van dichtbij kunt bekijken in de paddock. PAL-V Liberty laat je kennis maken met ’s werelds eerste vliegende auto, er zijn demonstraties van elektrische rallycross en MP Motorsport komt in actie met de A1GP two-seater die beschikt over een Zytek V8-motor, een topsnelheid van 300 km/h kan behalen en bestuurd zal worden door topcoureurs als Jeroen Bleekemolen, Tom Coronel en Nederlands Formule 2 trots Richard Verschoor. Kortom, dit evenement wil je niet missen! Het volledig tijdschema vind je hier!

Bestel je gratis tickets of koop nu je paddock tickets via theracingday.nl en maak kans op een meet & greet met Red Bull Racing F1 coureur David Coulthard!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen