maandag 16 september 2024

Keert de Honda CBR400R FOUR terug?

Honda heeft een handelsmerk aangevraagd voor de naam ‘CBR400R FOUR’, wat suggereert dat het Japanse motormerk werkt aan een nieuwe 400cc-viercilinder sportmotor. De aanvraag is ingediend op 27 augustus 2024 en gepubliceerd op 4 september.

De huidige CBR400R is een tweecilinder model dat in 2013 werd geïntroduceerd. Maar Honda produceerde in het verleden al een viercilinder CBR400R, die in 1986 op de markt kwam. Deze had een aerodynamisch ontwerp geïnspireerd op de CBR750F en een vloeistofgekoelde 400cc-viercilinder motor met een vermogen van 59 pk.

De toevoeging ‘FOUR’ aan de naam van het nieuwe model wijst duidelijk op een viercilinder motor. Dit wekt hoge verwachtingen, zeker nu concurrent Kawasaki recent de Ninja ZX-4R introduceerde.

Naast een naked bike-variant als opvolger van de huidige CB400 Super Four, lijkt Honda dus ook te werken aan een nieuwe generatie van de CBR400R-sportmotor met een volledig gestroomlijnde kuip. Dit model zou de legendarische viercilinder CBR400R uit 1986 nieuw leven inblazen, weliswaar met een modern ontwerp en aangepaste specificaties. Maar of deze Honda ook naar Europa komt…?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen