donderdag 19 september 2024

Kawasaki Z400RS: retro-viercilinder in aantocht?

De Japanse website en het magazine Youngmachine zijn er bijna zeker van: Kawasaki werkt aan een nieuwe middenklasse motorfiets, de Z400RS. Dit model zou speciaal gericht zijn op liefhebbers van klassieke viercilinders. Volgens insiders zou de motor afgeleid zijn van de krachtige 399cc viercilinder uit de Ninja ZX-4R, maar dan aangepast voor gebruik op de openbare weg.

Het is nog onduidelijk of deze Kawasaki Z400RS ook daadwerkelijk op de Europese markt zal verschijnen. De aanwezigheid van het vergelijkbare Z650RS model in het assortiment zou een belemmering kunnen vormen. Aan de andere kant werd ook lange tijd gedacht dat de Ninja ZX-4R exclusief voor de Aziatische markt bedoeld was, maar uiteindelijk is deze toch in Europa geïntroduceerd.

Kawasaki Benelux zoekt een Marketing Assistent

Mocht de Kawasaki Z400RS er komen, dan biedt deze liefhebbers de aantrekkelijke combinatie van een compacte motor met het soepele vermogen en geluid dat kenmerkend is voor een viercilinder. Vooralsnog is het echter afwachten of Kawasaki deze veelbelovende motorfiets daadwerkelijk gaat produceren en op de markt brengen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen