zaterdag 6 juli 2024

Kawasaki onthult geavanceerde 2025 KX250 crossmotor

Kawasaki presenteert de nieuwe 2025 KX250 crossmotor. Het motorblok heeft significante aanpassingen ondergaan, waaronder een nieuw in- en uitlaattraject, airbox en zuiger. Deze veranderingen resulteren in meer koppel bij lage toerentallen, soepelere vermogensafgifte en een lineaire gasrespons.

De KX250 is uitgerust met geavanceerde elektronica, zoals Traction Control en Power Modes, die eenvoudig te bedienen zijn via de stuurschakelaars. Rijders kunnen hun smartphone via Bluetooth verbinden met de motor om de mapping aan te passen en het onderhoudslogboek te bekijken.

Motocross vanaf 2025 in Nederland behandeld als Olympische sport

Het chassis is gebaseerd op dat van de KX450 en biedt extra ruimte voor het nieuwe in- en uitlaattraject. De geoptimaliseerde stijfheidsbalans en verfijnde vering dragen bij aan de wendbaarheid van de machine.

Dankzij het Ergo-fit concept kunnen rijders de stuur- en voetsteunposities aanpassen aan hun lichaamslengte en voorkeuren. Gladder kuipwerk en nieuwe zijkappen met snelsluiters vergemakkelijken de toegang tot het luchtfilter zonder gereedschap.

De 2025 Kawasaki KX250 zal medio september beschikbaar zijn bij Kawasaki-dealers. Prijsinformatie volgt later.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen