zondag 8 september 2024

Jonway YY800-2: nieuwe cruiser uit China

De Chinese cruiser doet weinig moeite om zijn stylinginspiraties van de Indian Scout Bobber te verhullen.

In de afgelopen jaren hebben verschillende Chinese motorfietsfabrikanten hun intrede gedaan op de wereldmarkt. Merken zoals CFMoto, QJ Motor en Loncin hebben hun aanwezigheid laten gelden, met name op de Europese markt, waar een sterke vraag is naar kleine tot middelgrote machines. Terwijl de genoemde merken gevestigd zijn en banden hebben met Europese fabrikanten, zijn er ook andere merken uit China die wereldwijd aandacht proberen te krijgen.

Chinese Fabrikant Jonway debuteert met de V400 Cruiser in Europa

Een merk waar we al eens over hebben gesproken is Jonway, een Chinees bedrijf dat bekend staat om zijn cruisers in het kleine tot middelgrote segment. Jonway schuwt het niet om zijn ontwerpinvloeden te onthullen, aangezien het merk in het verleden modellen van Harley-Davidson en Indian heeft gekopieerd. Hun nieuwste aanbod, de YY800-2, haalt duidelijke inspiratie uit de iconische Indian Scout Bobber en doet weinig moeite om dit te verhullen. Met zijn laaggelegen houding straalt de YY800-2 een ontspannen en relaxte sfeer uit. Bovendien is hij af fabriek uitgerust met hoge apehanger-sturen, wat zorgt voor een custom uitstraling. Jonway rust de YY800-2 zelfs uit met witwandige dikke banden.

Wat betreft prestaties wijkt de YY800-2 af van de Indian Scout Bobber en kiest hij voor een kleinere motor. In plaats van de 69 cubic-inch (1.113cc) V-twin motor van de Scout Bobber, is de YY800-2 uitgerust met een 800cc V-twin motor die 61 pk en 45 pond-voet koppel levert. In navolging van de klassieke Amerikaanse cruisertraditie maakt de YY800-2 gebruik van een aandrijfriem voor een soepele vermogensafgifte.

De onderliggende structuur van de YY800-2 heeft een aluminium frame dat bedoeld is om het gewicht te verminderen, hoewel het nog steeds een aanzienlijke 230 kilogram weegt. De motorfiets rijdt op 16-inch wielen, gecombineerd met dikke witwandige banden die bijdragen aan zijn vintage esthetiek. Voor een comfortabele rit is de YY800-2 uitgerust met omgekeerde voorvorken en een paar achterste schokdempers voor de vering. Bovendien zorgt de extreem lage zithoogte van 690 millimeter ervoor dat hij toegankelijk is voor een breed scala aan rijders, wat zorgt voor gemak en comfort voor iedereen.

Op dit moment heeft Jonway de YY800-2 exclusief op de Chinese markt uitgebracht. Wat betreft de mogelijke beschikbaarheid in Europa is er nog geen officiële informatie, maar het is zeker niet ondenkbaar, aangezien het merk al behoorlijk aanwezig is op bepaalde Europese markten. In China heeft de cruiser een prijs van 43.990 Yuan, wat ongeveer € 5.500 is.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen