vrijdag 20 september 2024

Joan Pedrero wint de Baja España Aragón op een Harley-Davidson Pan America

Dakar-rijder Joan Pedrero heeft de XL-editie van de Baja España Aragón op z’n naam gezet. Hij behaalde de overwinning in de Maxi Trail-categorie, op een Harley-Davidson Pan America 1250. Pedrero pakte niet alleen de bloemen in zijn categorie, maar scoorde ook een uitstekende 21e plaats in het algemeen klassement.

XL-editie

Harley-Davidson’s adventurebike maakte indruk tijdens de wedstrijd en bevestigde alweer z’n offroadcapaciteiten. De Pan America 1250 met z’n vloeistofgekoelde, 1.250cc Revolution Max V-Twin, bleek een te duchten racemachine. De motor levert immers niet alleen een fors vermogen bij hoge toerentallen, maar brengt ook een pak geavanceerde technologie aan de start. De legendarische Baja Aragón, die dit jaar zijn XL-editie vierde, staat bekend om zijn uitdagende parcours. Een kolfje naar de hand van de Pan America 1250, zo bleek. Tijdens de hele race domineerde Pedrero met zijn Pan America, en imponeerde hij het publiek met z’n indrukwekkende rijtechniek.

TET-test Harley-Davidson Pan America 1250 Special

+600cc

Voor editie van 2024 mocht je in de Maxi Trail-categorie enkel aantreden met een motor van meer dan 600cc. Dat maakte de competitie nog moeilijker voor de Pan Am, met concurrenten met lichtere en raceklare motorfietsen. Desondanks scoorden Joan Pedrero en zijn standaard (!) Pan America de 1e plaats (van de 9) in de Maxi Trail-categorie en de 21e plaats (van de 83) in de algemene categorie. Als de naam Joan Pedrero u iets zegt, dan is dat overigens geen toeval. Dit jaar heeft de rijder de Pan America al meermaals tot het uiterste gedreven in veeleisende wedstrijden als de Africa Eco Race, Bassella Race en de Baja Extremadura. Stuk voor stuk wedstrijden waarin Pedrero de eerste plaats in de Maxi Trail-categorie wist te bemachtigen.

Geweldig resultaat

“Vanuit Harley-Davidson willen we Joan en het hele team feliciteren met deze prestatie, wat een geweldig resultaat! De 40e editie van de prestigieuze Baja Aragón is een historische mijlpaal en heeft ons in staat gesteld opnieuw aan te tonen dat de Pan America ongeëvenaarde resultaten levert, zowel on- als offroad,” aldus Kolja Rebstock, Regional Vice President Harley-Davidson voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen