zaterdag 20 april 2024

Jeffrey Herlings opnieuw wereldkampioen!

Het is Jeffrey Herlings gelukt om opnieuw wereldkampioen te worden in de MX2! De KTM-rijder moest vannacht finishen vóór rivaal Jeremy Seewer in de eerste manche. En dat lukte, Herlings werd eerste. “Ik ben echt super, super blij! Zeker na alles wat we hebben doorstaan. Een gebroken dijbeen, een heup uit de kom, twee gebroken sleutelbenen en het bijna kwijt raken van mijn vinger. Dit is nummer drie en hopelijk komen er nog meer!” 

Voor Jeffrey Herlings de wereldkampioen, want zo mogen we hem dus weer noemen, vormt dit een mooi afscheid van de MX2. De samenwerking met KTM gaat volgend seizoen namelijk verder in de MXGP. Ook in die klasse werd vannacht in Amerika een nieuwe kampioen gekroond. Vorig seizoen won hij het MX2-kampioenschap en nu mag Tim Gajser zich wereldkampioen in de MXGP noemen. 

Foto: Ray Archer, KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen