donderdag 18 april 2024

Jeffrey Herlings breekt been

Jeffrey Herlings stortte zich de afgelopen tijd op duurtrainingen. Want nadat hij in Bastogne hard was gevallen en hij verplicht rust moest nemen, werd het inmiddels weer tijd om op bereconditie te komen. Het vele hardlopen en andersoortig trainen heeft tot een kleine stressfactuur in zijn been geleid, dat is een héél klein scheurtje dat puur door overbelasting ontstaat. Juist dat kleine breukje is nu door nog meer overbelasting uitgescheurd tot een echte breuk.

 

Het wrange is dat Herlings wel pijn in zijn been heeft gevoeld, en daarom ook naar een dokter is geweest. Daar werd echter geen stressfactuur geconstateerd waardoor Herlings de pijn heeft verbeten en hard doortrainde. Dit heeft het microscheurtje uiteindelijk doen doorscheuren. Het betreft vanzelfsprekend wel een zogenaamde ‘mooie breuk’, welke snel zal helen. Zijn WK-programma, dat in maart weer van start gaat, loopt dan ook absoluut geen gevaar. Hij zal zo’n vier weken moeten rusten, waarbij zwemmen z’n enige mogelijkheid tot training is, en zal hierdoor slechts losse wedstrijden in februari moeten laten schieten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen