donderdag 12 september 2024

James Bond-motoren geveild voor 200 jaar oude reddingsorganisatie RNLI

Daniel Craig, de acteur bekend van zijn rol als James Bond, heeft twee speciale Triumph motorfietsen gedoneerd om geld in te zamelen voor de Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Het gaat om een Scrambler 1200 en een Tiger 900, beide in gelimiteerde 007-uitvoering. Deze exclusieve modellen waren op de dag van lancering al snel uitverkocht.

Triumph Scrambler 1200 XE uit James Bond-film geveild voor 156.000 euro

De motorfietsen zullen geveild worden bij veilinghuis Bonhams tijdens de Autumn Stafford Sale in oktober. Beide exemplaren zijn persoonlijk door Daniel Craig gesigneerd en worden geleverd met originele documenten op zijn naam. De geschatte opbrengst per motorfiets ligt tussen de €11.700 (£10.000) en €23.500 (£20.000).

Naast de motorfietsen krijgen de hoogste bieders ook een bijzondere rij-ervaring bij de Triumph Adventure Experience in Wales, onder begeleiding van Bondstunt coördinator Lee Morrison en stuntman Paul Edmondson.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de RNLI, een organisatie die al meer dan tweehonderd jaar mensen in nood op zee redt. Daniel Craig heeft een persoonlijke band met de RNLI en zegt vereerd en trots te zijn de organisatie op deze manier te kunnen steunen. Ook Triumph’s CEO Nick Bloor en veilinghuis Bonhams zijn enthousiast over dit bijzondere project, zeker gezien het 200-jarig jubileum van de RNLI.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen