woensdag 25 september 2024

Honda X-ADV krijgt stijlvolle update voor 2025

Honda heeft zijn unieke X-ADV adventure scooter een grondige opfrisbeurt gegeven voor modeljaar 2025. Het nieuwe model krijgt een scherper design met strakke lijnen en hoekige vormen, wat resulteert in een origami-achtige uitstraling. Dubbele LED-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers en dagrijverlichting zorgen voor een hoogwaardige lichtsignatuur aan de voorkant.

Naast de visuele upgrade is de X-ADV nu standaard uitgerust met cruisecontrol en een verfijnde Dual Clutch Transmission (DCT) voor soepeler wegrijden vanuit stilstand. Het herziene 5 inch TFT-display wordt bediend via een nieuwe verlichte vierwegschakelaar en biedt optimale leesbaarheid en smartphone-connectiviteit.

Comfort en gebruiksgemak staan eveneens centraal in de vernieuwde X-ADV. Het dikkere zadel heeft een aangepaste vorm gekregen zodat de bestuurder makkelijker bij de grond kan. Het verstelbare windscherm is ook onder handen genomen voor meer bescherming.

Keert de Honda CBR400R FOUR terug?

Opvallend is het toenemende gebruik van duurzame en gerecyclede materialen in de stroomlijnkappen en andere onderdelen. Honda streeft ernaar om tegen 2050 volledig over te schakelen op duurzame materialen. De X-ADV loopt hierin voorop met maar liefst 25 panelen gemaakt van gerecyclede kunststoffen en biomassakunststoffen.

Onder de strakke beplating gaat dezelfde betrouwbare paralleltwin schuil, goed voor 43,1 kW vermogen en 69 Nm koppel. Het verbruik blijft met 3,6 l/100 km bijzonder gunstig. Het robuuste chassis met 41mm USD-voorvork, Pro-Link achterschokdemper en krachtige remmen staat garant voor uitstekende rijeigenschappen op diverse ondergronden.

De vernieuwde X-ADV is beschikbaar in drie frisse kleuren: Graphite Black, Pearl Glare White en Matte Deep Mud Gray. Daarnaast komt er een opvallende Special Edition in Matte Gold Finch Yellow met unieke graphics. Met deze grondige update bewijst Honda dat innovatie en stijl perfect samengaan in deze bijzondere adventure scooter.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen