zaterdag 5 oktober 2024

Honda CB1000 Hornet: standaard- en SP-versie verwacht

De Honda CB1000 Hornet, die al meer dan een jaar onderwerp van gesprek is, werd onthuld op de Eicma 2023. Hoewel de motor deze zomer al beschikbaar had moeten zijn, hebben ongepreciseerde problemen geleid tot uitstel van de levering. Recente goedkeuring van twee pre-productie exemplaren in Duitsland, waaronder een ‘speciale’ versie, doet vermoeden dat Honda zich nu voorbereidt om de langverwachte 1000cc-variant in 2025 aan het assortiment toe te voegen.

De Hornet 1000 zal worden aangedreven door een aangepaste versie van de 999cc-viercilinder motor uit de CBR1000RR Fireblade uit 2017. Deze zal 152 pk en meer dan 110 Nm koppel leveren in de standaarduitvoering. De SP-versie zou zelfs 157 pk kunnen bereiken, waarschijnlijk dankzij elektronische upgrades. Beide varianten beschikken over een stalen frame, verstelbare Showa ophanging, Nissin remmen, een 5-inch TFT-display met connectiviteit en full-LED verlichting.

Hoewel de precieze verschillen tussen de standaard- en SP-versie nog niet bekend zijn, wordt gespeculeerd over de mogelijkheid van hoogwaardiger Showa/Nissin componenten of zelfs Öhlins en Brembo kits op de SP. Belangrijke details zoals prijzen en introductiedatum moeten nog officieel bevestigd worden, maar de recente goedkeuring in Duitsland wijst op een naderende lancering in 2025. Meer duidelijkheid wordt verwacht tijdens de EICMA beurs van 2024.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen