donderdag 19 september 2024

Heldhaftige motorrijder en agent vangen overvaller in Beverwijk

De 31-jarige tattooartiest Mike Mulder uit Beverwijk, raakte onverwacht betrokken bij een spectaculaire politieachtervolging na een gewapende overval. Terwijl hij op z’n motor onderweg was naar zijn tattoostudio, zag hij een man met een bivakmuts en een sporttas wegrennen. Mulder besloot direct de verdachte te volgen. Voordat hij de man kon bereiken, werd de verdachte door een medewerker van een autogarage overmeesterd.

Politie Alkmaar neemt rijbewijs motorrijdende YouTuber in na overtredingen

Na de arrestatie van de eerste verdachte, hoorde Mike dat er een tweede verdachte op de vlucht was. Hij sprong zonder aarzelen weer op zijn Yamaha Virago en begon de stad door te zoeken. Na een minuut of vijf slingerend over fietspaden, tussen struiken door en langs auto’s op parkeerplaatsen, treft Mike een agent met hetzelfde doel. Zonder aarzeling steekt de agent zijn hand op en zegt: “Stop! Mag ik achterop?” Vanaf dat moment is de agent zijn navigatie. Een politiehelikopter sloot zich bij de achtervolging aan en via de portofoon van de agent kregen ze een signalement: de tweede verdachte draagt een geel shirt, sportbroek en sportschoenen.

Na een aantal minuten zagen ze de tweede verdachte in de Peperstraat. Mike zette zijn motor voor de verdachte neer en riep hem tot stilstand, waarna de agent de verdachte eenvoudig kon arresteren. Pas na de aanhouding van de tweede verdachte besefte Mulder dat zijn acties uitzonderlijk waren, maar hij zag het als een normale reactie op de situatie.

Foto: ANP | KOEN SUYK

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen