zondag 8 september 2024

Harley-Davidson Sportster: ruim zestig jaar jong

Harley-Davidson staat vooral bekend om zijn Grand American Touring lijn: zware, klassiek gestylede touringmachines voor eindeloze roadtrips. Maar comfortabele kilometervreters is zeker niet het enige dat de Amerikanen te bieden hebben. Met de sportieve, wendbare en volledig te customizen Nightster en Nightster Special bewijst het merk uit Milwaukee dat ze tegelijk oog hebben voor wat de jonge, urban motorrijder wil. Op deze jongste familieleden in een ruim zestig jaar oude Sportster-bloedlijn rijdt Harley-Davidson snoeihard de toekomst binnen.

Puur Sportster-DNA

Harley-Davidson presenteerde de Nightster voor modeljaar 2022. En hoewel het een van de grond af nieuw opgebouwde machine betrof, heeft hij een familiegeschiedenis die meer dan zestig jaar teruggaat. In 1957 werd namelijk de eerste Sportster gepresenteerd, de XL. En in al die decennia die volgden, is het pure DNA van de Sportster-familie nooit veranderd. De Nightster en de vorig jaar gepresenteerde Nightster Special hebben dan ook alles te bieden wat Sportster al zo lang kenmerkt: snelheid, wendbaarheid, handelbaarheid en betaalbaarheid. Bovendien zijn ze een perfect blank canvas om te customizen.

Klassieke stijl, strakke performance

De Nightster combineert een wendbaar, lichtgewicht chassis met een krachtige Revolution Max 975T-aandrijflijn. Deze nieuwe, hoogtoerige V-twin is speciaal getuned voor sterke prestaties in het midden van het toerenbereik, wat ideaal is in druk stadsverkeer en voor het aanvallen van bochtige dijkweggetjes. De centraal geplaatste voetbediening en het lage dragster stuur plaatsen je in een dominante, comfortabele houding op de motor. De lage zithoogte en het smalle profiel maken de Nightster niet alleen heel wendbaar, maar zorgen er ook voor dat je bij iedere stop met vertrouwen beide voeten op de grond kunt zetten, ook als je niet zo lang bent. Naast de drie selecteerbare rijmodi Road, Sport en Rain kun je zelf nog twee personaliseerbare rijmodi samenstellen. En met Harley-Davidson veiligheidsverbeteringen zoals ABS, Traction Control en een slipper clutch heeft de klassiek gestylede Nightster alle state-of-the-art innovaties die je van een premium Sportster verwacht.

Nightster Special: alles en meer

De Nightster Special is in 2023 gepresenteerd. Dit model heeft alles wat de Nightster ook heeft, and then some. Zo heeft de Special premium remcomponenten van Brembo, wat zorgt voor een nog beter remgevoel en uitmuntende remprestaties. Dankzij een passagierszitje en -voetsteunen neem je probleemloos een passagier mee op avontuur en via de Bluetooth van je smartphone stuur je navigatie en ander infotainment naar het stijlvolle 4-inch TFT-scherm. Ook cruise control en een USB-oplaadpoort zijn standaard op deze Nightster Special.

Hoe ver wil jij gaan?

Zoals alle Harley-Davidsons zijn ook deze Nightsters zoals ze in de showroom staan het perfecte startpunt voor customization. In de geest van ruim 60 jaar Sportster-rebellie vragen deze Sportsters erom de unieke smaak en stijl van hun nieuwe eigenaar uit te dragen. Van jou dus. De vuistdikke catalogus van Harley-Davidson Parts & Accessories heeft eindeloze mogelijkheden om van jouw Nightster of Nightster Special een rijdende onafhankelijkheidsverklaring te maken. En de customization-experts van jouw erkende Harley-Davidson dealer helpen jou graag met inspiratie, tips en het betere sleutelwerk.

Wie jarig is, trakteert

Mocht je na dit verhaal besloten hebben onderdeel te willen worden van de rijke en veelzijdige Sportster-traditie, dan kon dit weleens je geluksdag zijn. Vanwege zijn 120ste verjaardag trakteert Harley-Davidson deze zomer namelijk op een waanzinnige customization bonus. Koop je voor 1 augustus 2023 een nieuwe Nightster of Nightster Special bij jouw erkende Harley-Davidson dealer, dan profiteer je van een bonus van € 1.500. Deze is te gebruiken voor onderdelen en accessoires, om zo jouw Nightster helemaal de jouwe te maken. Deze customization bonus kun je ook besteden om je nieuwe Sportster te upgraden met een Dr. Jekill & Mr. Hyde LUX uitlaatsysteem, dat speciaal voor de is Nightster ontworpen. En waarmee je onderweg met een druk op de knop drie volledig verschillende sound modes selecteert, van stil en ingetogen tot een rauwe, agressieve roffel. Wacht dus niet, profiteer vandaag nog van dit unieke aanbod en vier de 120th Anniversary van Harley-Davidson in stijl op jouw eigen, nagelnieuwe Sportster!

Meer weten over dit geweldige aanbod? Klik hier.

Lees hier meer info over de Nightster en Nightster Special.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. mijn eerste harley was een 1988 xlh 1200, fantastische fiets, heerlijk op gereden tot hij zijn versnellingsbak kraakte, wat een bekend fenomeen was bij die jaargang.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen